Καναρίνια Μαλινουά – Waterslagers Malinois

Δημήτρης Καρράς – Η εκτροφή μου

Καθαριστής σπόρων… made by Nikos

Posted by Δημήτρης Καρράς στο Ιουνίου 22, 2013

Καθαριστής σπόρωνΑναρωτιόμουν εδώ και χρόνια που γνώριζα την ύπαρξη αυτής του μηχανισμού, αν πραγματικά κάνει δουλειά. Ρώταγα κάποιους παλιότερους εκτροφείς και όλοι μου έλεγαν ότι γλυτώνεις χρήματα γιατί δεν πετάς τροφή.

Επειδή η δυσπιστία με διακρίνει, δεν αρκέστηκα στα λόγια τους και δανείστηκα έναν καθαριστή για να δώ ό ίδιος τι πραγματικά γίνεται. Όντως ο καθαριστής έκανε δουλειά.

Είχα μαζέψει όμως δυό τσουβάλια «φλούδια» και με κούρασε. Έτσι σκέφτηκα πως δεν αξίζει τον κόπο.

ΛΑΘΟΣ!!

Τώρα που οι οικονομικές δυσκολίες χτύπησαν την πόρτα μου το ξανασκέφτηκα και έψαξα να αγοράσω. Γιατί βλέπετε είχα ξεκινήσει και καρδερίνες που η τροφή τους κάνει 105 € το τσουβάλι.

Βρήκα έναν στο fecebook τον αγόρασα και όλα καλά μέχρι που έσπασε γιατί τα υλικά κατασκευής του δεν ήταν και τόσο καλά.

Και τότε εμφανίστηκε ο Νίκος. Καλό παιδί, αλλά Ολυμπιακός. Ο Νίκος λοιπόν, που είναι και ο ίδιος εκτροφέας – μέλος του ΟΕΜ – έφτιαξε καθαριστή που δεν σπάει με τίποτα. Μέχρι κα δύο άτομα μπορούν να κάτσουν πάνω του χωρίς να πάθει τίποτα.

Ο καθαριστής σπόρων του Νίκου καθαρίζει από τα φλούδια την τροφή που όλοι σχεδόν πετάμε, επειδή νομίζουμε ότι το πουλί την έχει φάει. Παλιότερα φυσάγανε με το στόμα για να μην πετάξουν τροφή. Βλέπετε τότε οι εποχές ήταν δύσκολες. Μετά ήρθε η ευμάρεια και όλοι μας αντί να φυσάμε… πετάγαμε τροφή «με το τσουβάλι». Τώρα που η περίοδος της ευμάρειας έχει περάσει, το μηχάνημα αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αφού προσφέρει σημαντική οικονομία.

Σας είπα βέβαια ότι ο Νίκος είναι Ολυμπιακός, αλλά όπως λένε «αγάπα το φίλο σου με τα ελαττώματά του». Αν σας ενδιαφέρει ο καθαριστής μπορείτε να του στείλετε mail στο nikoskok1976@yahoo.gr. Από το mail μπορείτε να τον βρείτε και στο facebook.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s