Καναρίνια Μαλινουά – Waterslagers Malinois

Δημήτρης Καρράς – Η εκτροφή μου

Επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον

Posted by Δημήτρης Καρράς στο Σεπτεμβρίου 14, 2012

Τα γερακινάκια, που φιλοξενήθηκαν το καλοκαίρι στα κέντρα περίθαλψης της «ΑΝΙΜΑ» στην Αττική και της «Αλκυόνης» στην Πάρο, επέτρεψαν στην Κρήτη και γύρισαν ξανά στο φυσικό τους περιβάλλον.

Εντοπίστηκαν εξαντλημένα και ταλαιπωρημένα όμως αφού έλαβαν την κατάληλη φροντίδα ήρθε η ώρα να απελευθερωθούν στο νησί τους στα πλαίσια των εγκαινίων του Περιβαλλοντικού Κέντρου της Μονής Χρυσοπηγής Χανίων.

Την τελετή των εγκαινίων πραγματοποίησε ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος στις 2 Σεπτεμβρίου.

Η κοινή παρουσία των δύο φορέων στην Κρήτη επισφράγισε με τον καλύτερο τρόπο τη στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα τους τα τελευταία χρόνια.

Η Κρήτη είναι ένα νησί με τεράστιο ενδιαφέρον για όσους ασχολούνται με τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, εξ αιτίας του πλούτου της σε άγρια ζωή αλλά και των ραγδαίων καταστροφών που υφίστανται τα οικοσυστήματά της από τη χωρίς μέτρο και αειφόρα αντίληψη «ανάπτυξη».

Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα από τα αποτελέσματα της μακροχρόνιας παρέμβασης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης για την προστασία των γυπών (τα όρνια πάνε πολύ καλά), απογοητευτικά τα πολλά περιστατικά δηλητηριασμένων αρπακτικών – πρόσφατα ένας σπάνιος σπιζαετός.

Στον νομό Ηρακλείου οι απελευθερώσεις έγιναν σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελιδοχωρίου, το Σ.Ε.Κ.Ν.Η. (Σύλλογο Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Νομού Ηρακλείου), το Δασαρχείο και τη Θηροφυλακή.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s